.

Job analysis este o tehnica utilizata pentru a identifica si descrie comportamente si abilitati masurabile si observabile, ce sunt necesare pentru a performa cu succes intr-o pozitie. Metoda Job analysis separa comportamentele si abilitatile productive ce cele neproductive, translatand acele abilitati si comportamente productive intr-un set de competente.

Cercetarile pe care le-am efectuat in ultimii 20 de ani arata clar ca aplicarea metodei Job analysis intr-o organizatie, pe langa scopul general de a definii responsabilitatile cheie pentru fiecare rol individual, nivelul de integrare in organizatie si gradul de contributie la viziunea si strategia companiei, este una dintre cele directe cai de a evita: ca echipele sa isi piarda focusul si ca nivelul de implicare sa scada; dificultati in a masura performanta sau de a obtine rezultate tangibile, masurabile; blocajele in procesul de dezvoltare a carierei.

Solutia propusa de Pluri Consultants, Great Performance Profile (GPP), este metodologia sub a carei umbrela am grupat toate instrumentele necesare unei analize corecte si eficiente.